Zondag 22 januari

22 januari 2017

het weekend zit er weer bijna op, vandaag verschillende tropische buien gehad met onweer en heel veel regen. Nog niet eerder meegemaakt in Sri Lanka , de mensen zijn er blij mee, goed voor de tuin/stof en rijstvelden, de laatste weken is er nauwelijks regen gevallen volgens hen. Vrijdag avond zijn we uit geweest met zijn allen, lekker gegeten en naar happy banana een leuke strandtent waar  gedanst kon worden. Voordat we bij het restaurant waren aangekomen, reden onze tuktuks de file in, verzoek van de chauffeurs om te gaan lopen, een klein kwartiertje. We kwamen in een soort processie optocht terecht met olifanten, dansers en veel muziek. Vooraan de stoet een wagen met daarop een Boeddha beeld met " kerstverlichting" daarvoor eeen aantal jongens die zwepen bijnzich hadden en daarvknallende geluiden mee maakten . Halverwege de stoet een aantal jongens, die " genageld" waren aan hun rug, ik kon mijn ogen niet geloven. Dat moet vreselijk pijn hebben gedaan. Vlgs de locale mensen niet , ze zijn in een soort trans dat ze dat niet voelen . Ik heb een foto bijgevoegd.Bizar in mijn ogen . Op mijn vraag wat het was kreeg ik het antwoord dat het te maken  heeft met het nieuwe jaar en het wordt zo gevierd met een lijdensgang van de Tamil inwoners. Het was indrukwekkend om te zien in combinatie met de muziek en dans. We hebben met elkaar een gezellige avond gehad .

Zaterdag morgen opgestaan en kreeg ik mijn linker oog nauwelijks , keek in de spiegel en leek op quasimodo, dik oog dat ik nauwelijks open kon krijgen. Even naar de baas Janaka en die stuurde mij door naar de huisarts. 'S morgens om half 8 , op zaterdag, zat ik in de spreekkamer. Ws. Eeen muggenbeet in het oog , of een restant verf dat in mijn oog is gekomen. Ik vermoed het laatste. Bloeddruk werd opgemeten, longen geluisterd en kreeg oogdruppels mee om drie x daags te druppelen. Of ik het consult gelijk maar wilde afrekenen. Een rib uit mijn lijf ........ 500 roepies voor een consult van ruim een kwartier incl. Medicijnen...... omgerekend iets meer dan 3 euro . Maar goed de druppels helpen, niemand vraagt meer wat er met mijn oog is en dat is dus een goed teken. Ziet nog een beetje rood, maar komt goed. Als het hier bij blijft mag ik niet klagen. Vandaag bezoek gehad van mijn gids die ik vorig jaar ontmoet heb en die mij een aantal dagen door het midden van Sri Lanka heeft geleid. Hij was in Galle en is langs gekomen. Was weer leuk om hem te zien en toespreken.

Al met al dus een weekend met wat hoogte en dieptepunten  diemikmtoch maar even aaan het papier heb toevertrouwd. Morgen weer naar het verpleeghuis . Ik wens jullie een goede week toe. Liefs vanuit een klammig Sri Lanka

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Ellen smit:
    22 januari 2017
    Cor,fijn om met je mee te reizen. Ik zie alles voor me-het lijkt gisteren dat we daar samen rondliepen.Bovenal fijn dat t goed gaat met je oog!
    Ik ben natuurlijk extra benieuwd naar de bewoners van t verpleeghuis. Bijv.het borduur-vrouwtje en het houten-been-vrouwtje achterin op de strategische plek. En het vrouwtje aan wie we chocola gaven-zij lag in t ledikant op de eerste slaapzaal.. Ik volg met belangstelling je verhalen-veel plezier voor nu!
  2. Antje:
    22 januari 2017
    Weer met genoegen je collum gelezen.
    Ik reken op goede afloop van je oog.
  3. Mark&Lorna:
    Hoi Cor,
    Goed om te lezen dat 't in algemene zin goed met je gaat (met wat ups en downs). We reageren niet op elke blog maar lezen ze zeker wel hoor! Dus, blijf schrijven!
    Groeten uit Buren!
  4. Jeanine:
    Ik ben blij dat de oogdruppels helpen! Werk ze komende week. Liefs, Jeanine
  5. Helmi van den Hurk:
    Hoi Cor,

Ieder land heeft zo zijn eigen rituelen / "eigenaardigheden"; voor ons soms een cultuurshock. Fijn om te lezen en te zien op je video dat het, ondanks je oog, goed met je gaat. Beterschap en geniet !

hartelijke groet van Nick en Helmi
    ps gisteren is schaatsminnend Nederland weer massaal het ijs op gegaan.
  6. Jose:
    23 januari 2017
    Wat een indrukken dit week end! We lezen ze met plezier!
    Maar er maar weer een fijne week van!
    Liefs.