Maandag 11 januari

11 januari 2016

Afgelopen zaterdag ben ik vanuit Negambo naar Galle vertrokken. Om 8.15 uur werd ik opgehaald door de organisatie en reden we door naar het vliegveld om Bart , de fysiotherapeut, op te pikken. Na 2 uur arriveerden we in Galle. Midden in de kamgongs ligt de mooie villa van Jananka, onze begeleider hier van Pure volenteer. Naast de villa ligt het verblijf voor de vrijwillgers. In totaal kunnen er 20 verblijven. Bart en ik waren no 10 en 11. We kregen allebei de sleutel van de kamer en ik was verrast door de grote van de kamer, groot 2 persoonsbed voor mij alleen, eigen douche en toilet, hier kan ik wel 6 weken verblijven. Op de binnenplaats van de villa staan verschillende tafels waar we met zijn alleen, samen het ontbijt, lunch en diner kunnen gebruiken. We werden hartelijk ontvangen door onze collega's uit Australië, Engeland en Nederland die hier soms al langer verblijven , 2 nederlandse meisjes al vanaf eind november dus die kunnen ons al een beetje wegwijs maken. Alle informatie wordt door Bart nauwelijks opgeslagen, heeft niet geslapen tijdens zijn reis want naast hem zat de sri lankeese kok van de prins van Monaco , die hem veel over Sri Lanka kon vertellen maar ook hoe het is om bij prins Albert in dienst te zijn. De volgende dag heb ik Bart weer bijgepraat. De afgelopen dagen heerlijk gegeten, een goeie kok hier en heel afwisselend gegeten. Vandaag voor het eerst naar het project geweest, een verzorgings/ verpleeghuis met 80 bewoners, 65 dames en 15 heren die geen onderdak meer hadden en hier verzorgd worden. Aan het hoofd een non, tevens verpleegkundige, de enige, en dan nog 3 hulpen in opleiding, een non voor in de keuken en meisjes om te poetsen. De ontvangst was hartelijk, we werden rondgeleid door de non en zij vertelde met passie over het huis en haar cliënten. Bart en ik werden verwelkomd en blij dat er een fysiotherapeut en verpleegkundige ( nou ja oud) er bij kwam, Bart slechst voor een uur per dag want de bedoeling is dat hij ook thuis cliënten gaat behandelen. De eerste dag is goed  bevallen leuke en hartelijke ontvangst door de cliënten, ik op de mannenafdeling. Ze zien er redelijk goed verzorgd uit. Valt me niet tegen maar zijn ook nog redelijk zelf supporting op een paar na die in de krakkemikkige rolstoel zitten. De temperatuur stijgt iedere dag, vandaag was het 38 gr. Maar gelukkig niet vochtig. De afstand naar het verzorgingshuis en stad moet afgelegd worden met de tuktuk we doen er 20 minuten over. De bel gaat het eten is klaar, heb niet altijd WiFi dus moest nu even van de gelegenheid gebruik maken om te schrijven. Tot een volgende keer lieve groet Cor

1. Jan Wieldraaijer:
    11 januari 2016
    Hoi Cor,
    In korte tijd veel indrukken opgedaan en ik krijg de indruk dat je het
    wel ziet zitten.Dus je kunt je oude professie weer uitoefenen, nou dat lijkt
    me voor jou geen probleem. Zit weer een stukje uitdaging in en dat geeft altijd weer energie, ondanks de hitte, maar ook dat zal wel wennen.Het ga je goed, Groet JanW
  2. Jeanine:
    12 januari 2016
    Cor, wat een belevenissen. Wat goed om te lezen dat de non met passie praat over het tehuis en de cliënten. Tussen de regels door lees ik dat vrouwen nog steeds het sterke geslacht zijn. :-) Enne, eens verpleegkundige, altijd verpleegkundige. Ze gaan daar veel aan jou hebben.
    liefs, Jeanine
  3. Anneke westerlaken:
    12 januari 2016
    zo Cor weer even bij gepraat ,mooi dat je zo beroep weer kunt uitoefenen ,dankbaar werk,fijn dat je zo hartelijk ontvangen ben, Sirlankeese mensen zijn heel gastvrij ,fijne tijd nog in Sir-lanka veel plezier met je vrijwilligers werk daar .
    lieve groet van Arie & Anneke
  4. Hanna Valstar:
    12 januari 2016
    Leuk Cor. De bewoners van verzorgings/ verpleegtehuis zullen zeker plezier van je hebben. Zo'n oude rot in het vak. Lieve groetjes, Hanna
  5. Theo en Wil:
    ha Cor,
    het is dat ik niet durf te vliegen anders zou ik het ook wel eens mee willen maken.
    Er is ook zoiets als de PUM en via die organisatie hebben ook veel van mijn collega's werk gedaan.
    Niet zoals jij nu maar wel een bijdrage leverend.
    Heb het goed en hou het goed.
    Tot het volgende verhaal.
    "Warme" groet van Wil en Theo