Maandag 16 januari

16 januari 2017

Vandaag ligt er weer een nieuwe week voor me en wat gaat tie brengen ? Vandaag weer gestart in Eldery home , 2 nieuwe vrijwillgers mee die ik mag introduceren . Michael uit Australië , van begin 50 die hier met vrouw en 2 kinderen is van 18 en 22. Blijven 2 weken en daarna 2 weken rondreizen. Leuk stel die op dezelfde galerij wonen. Hoe ziet mijn dag er gemiddeld uit? 7 uur op, douchen ( weliswaar koud maar dan ben je gelijk goed wakker en met deze temperatuur is het niet verkeerd) yoghurt als ontbijt met heerlijk vers fruit: mango, passievrucht , banaan en ananas. Thee en daarna koffie. Afhankelijk hoe veel vrijwillgers er naar de projecten worden gebracht ben ik meestal om kwart voor 9 in het verpleeghuis. Afhankelijk hoe druk het is. En dat is het bijna iedere dag. Scholen beginnen en op straat is het een wirwar van tuktuks. Als ik erin zit moet ik altijd denken aan de film Cars die ik met mijn Kleinzoons heb gezien . Heb er even over gedacht om voor de 6 weken een fiets te huren, toch maar niet gedaan in deze chaos rijden lijkt me geen pretje en dan ook nog links rijden ...pff. Dan maar met de tuktuk. Aangekomen in verpleeghuis, even melden bij zr. Malkanti , een van de nonnen , die hier de leiding heeft. Aardige zuster met het hart op de goede plaats, streng maar rechtvaardig. Ze zei tegen de 2 nieuwelingen: mr. Cor show you the house , hij weet er alles van. Wat een vertrouwen! Na de rondleiding heb ik ze mee genomen naar de kerk en de abdij waar de andere nonnen wonen. Even naar zr. Alec om de brillen te brengen die ik van José heb gekregen in Nederland . Ze is er heel blij mee. Zr. Alec gaat ook regelmatig op bezoek in de gevangenis, die hier vlakbij is en geeft ook de nodige aandacht aan de gevangenen om hen bij te staan en af en toe een bril uit te delen zoals ze ook doet in het verpleeghuis. Tenger vrouwtje maar beresterk , ik heb een foto bijgevoegd evens de video van het  meer bewegen voor ouderen die vrijdag jl. is gemaakt. Na thee tijd rond 10.15 uur start ik met het meer bewegen, kost soms wat moeite om ze erbij te krijgen maar als we eenmaal bezig zijn dan is het ook weer genieten. We zijn hier een klein half uurtje mee bezig, mij loopt het zweet over de rug, nat t shirt etc, decoudjes geven geen krimp . Daarna individueel massages van benen en armen en schouders, daar genieten ze ook van. Michael  schaakt met 1 van de bewoners en ik maak even een foto van het been van een client voor Petra, kan ze even advies vragen aan de arts in Nederland hoe we het beste kunnen behandelen . Rond 12 uur worden we weer opgehaald door de tuktuk. Vanmiddag na de lunch tot 3 uur op Samboi het nieuwe project waar Rashide woont . Hier weer gekleurd en cricket gespeeld met 1 van de cliënten, wist niet hoe het moest , hij ook niet geloof ik maar we deden maar wat en hadden plezier. En dat is het belangrijkste. Daarna door naar het strand , lekker gezwommen in een warme zee en met mijn2e boek bezig: huis van de Moskee . Heerlijk om te lezen op strand of na diner, thuis heb ik er de rust niet voor. Hier gaat het vanzelf , een vakantie dingetje denk ik. Vanavond weer heerlijk gegeten, tonijn , curry , aardappels in curry, of rijst en salade  die krijgen we iedere dag evenals de soep , die ook. Dit keer niet ontbreekt . En een fles water erbij. Gemiddeld drink ik 2 tot 2,5 liter pd hetgeen ook wel moet gezien de temperatuur. Na het dineer, meestal rond 9 gaat ieder zijn eigen gang, chillen op de veranda, blog schrijven, uitgaan ( meestal op vrijdag en zaterdag) of vroeg naar bed. Ik lig er meestal om 23.00 uur in, nog even kezen onder de Fan en dan slapen . Dit kun je wel even uithouden zo. Ik wens jullie een mooie week toe. Lieve groet Cor

1. Petra:
    16 januari 2017
    Ha broer...weer een mooi verhaal. Her vriest het nu en met de oostenwind voelt het koud aan. De gedachte aan een koude douche stemt me nu niet gelukkig zo van lieverlee ben ik al spullen aan het verzamelen en, zoals je inmiddels weet, ook materiaal voor het open been. De wijn en de kaas liggen ookal klaar....dus over 8 dagen drinken we samen een glaasje. Kan me er nu al op verheugen.
    Dikke kus Petra
  2. Heleen & Henk:
    16 januari 2017
    Dat is weer een zeer goed bestede dag, zo te horen Cor! Aan koud douchen moet ik nu even niet denken want vandaag is de temperatuur hier niet boven het vriespunt gekomen en dat blijft nog een paar dagen zo. Hele fijne werkweek en mooie ontmoetingen gewenst!
  3. Gonnie:
    16 januari 2017
    Hai Cor, net zoals de vorigen schreven: koude douche in de ochtend, brr moet er niet aan denken, want het is hier winters.Wel lekkere koude vrieskou, elke dag autoruit krabben, hoeven ze niet te doen op de tuk tuk.Blijf jij daar maar gebruik van maken, wel zo veilig, fietsen kan je weer thuis.Jouw ontbijt is heerlijk en vol vitamientjes.Snap nu jouw vitaliteit.Mooi dat hetgeen je doet weer zoveel voldoening geeft, gym en zelfs cricket spelen.Of het nu cricket, golf or what ever is, super goed, je krijgt ze aan de gang en jullie hebben lol.Ze vertrouwen je, je bent daar al echt vertrouwd en weet hoe het daar werkt.Eind van de dag dus toch ff ontspannen aan het strand, heerlijk, denk:hoofd leeg maken en nagenieten van de dag bij een mooie zonsondergang.Daarna lezen, hoort ook bij jou.Je bent Petra dus ook al aan het "in seinen".Wat zal het heerlijk zijn om daar als broer en zus samen te zijn.Mijn eten is klaar, oven staat te piepen, tot de volgende keer.
    Liefs, Gonnie
  4. Jan Wieldraaijer:
    Hoi Cor,
    Zo te horen, voel jij je daar als een vis in het water en heb je het ritme gevonden, om
    ondanks de hitte, de dagen daar goed door te komen.Naast je werk, waarin je, je helemaal
    kunt uitleven, heb je ook nog voldoende vrije tijd, om dan met frisse moed er weer
    tegen aan te gaan. Maak er deze week maar weer wat mooi 's van. Groet Jan
  5. Marie:
    19 januari 2017
    He pap,

gezellig hoor, beetje kezen onder de Fan :) hopelijk niet met 1 van de nonnen!