Woensdag 22 februari
22 februari 2017 - Trincomalee, Sri Lanka
Vandaag aangekomen in Tricomolee een plaats aan de oostkust van Sri Lanka na een Lange tocht van 225 km met nog 10 km een niet geasfalteerde weg dus behoorlijk door elkaar gerammeld , maar goed ik kan hier 3 dagen uitrusten, zit vlak aan het strand met een mooi uitzicht over de Bengalse zee. De afgelopen dagen weer genoeg gezien en bekeken, de moeite waard om met jullie te delen. Hartelijke dank eerst voor jullie berichtjes hier of via de app/mail. Het was Ook een fijn afscheid , zo wel van de groep als van de bewoners van het verpleeghuis. En dan is het opens stil om in je een the op pad te gaan. Eerst naar Kandy om hier een tussenstop te maken. ' s avonds uit eten geweest met 5 Chinese studenten die die dag gearriveerd waren in Kandy, ik heb hier 3 weken me in Galle gewerkt, erg leuke meiden en 1 jongen, zij wisten van aanpakken en spraken goed Engels dus communiceren ging Ook goed. Tevens mijn "oude" gids van vorig jaar, Sarath uitgenodigd om met ons te eten. Via TripAdvisor een Chinees restaurant uitgekozen waar we gesmuld hebben. En het was heel gezellig . Na afloop no dig de Sarath ons uit om een boeddistische ceremonie bij te Wonen van een inzegening van een nieuw huis. Dat is van de orders van 1 van zijn vrienden en die had gezellig dat we Welkom waren. Allemaal waren we nieuwsgierig dus zijn we met zijn ze 6-en er naar toegegaan. Het Huis zat vol met bezoekers manner en vrouwen gescheiden. Allemaal zittend op de grond. We werken van Harte uitgenodigd om plaats te namens . Het bracht geluk als er vreemden belangstelling toonden. De vrouw des huizes zat vlak bij de eetkamer waar 6 manner geheel in het wit gekleed hardop aan het bidden waren . Aan 1 stuk door, de vrouw des huizes dag een bos rite in naar hand met Darin een kluwe garen waar uit een draad Kwam die vervolgens door het huis werd gespannen op manshoogte. Dit ritueel duurt 12 uur en we zijn er een uur geweest en werken heel hartelijk bedankt voor onze komst, dit bracht alleen maar geluk. Bijzonder om meegemaakt te hebben. Ik heb een .video bij gevoegdbkun je een indruk krijgen hiervan. Zo dag vertrokken naar Anuradhapura zo'n 150 km Bowen Kandy waar je ong. 4 uur overdoet , allemaal 2 Baans wegen waar vanalles overheen gaat, vee, tractoren, fietsers, auto's etc. schiet sons niet echt op. Anuradhapura is een echt pelgrimsoord voor de boeddisten en staat op de werelderfgoed lijst vanwege zijn oude temples. Ik heb er 1 bezocht , de gouden temple en we kwamen dan Ook in de file terecht, mijn chauffeur is boeddhist die Wilde wel ridden, Hij was er ooit 1 x geweest als kind. Er waren wel duizenden mensen, oude mensen met krukken, baby's op de arm van hun ouders etc. de legends wil dat boeddha hier is geweest. Hij heeft ooit 3 x Sri Lanka bezocht, 1x in Colombo, 1x bij Jaffna en hier dus. Ik heb de temple bezocht die de moeite waard was, maar die duizenden bezoekers ginger Ook nog een film kijken over het leven van Boeddha. Dat ging om toch iets te ver om ervoor in een Lange rij te moeten staan. De volgende dag vertrokken naar Jaffna het gebied van de Tamils .een route van 180 km dus Ook weer een 6 tall uur in de auto doorbrengen. Maar Ook tijdensnhet rijden kun je genieten van de prachtige omgeveging, heel bosrijk dit gebied met af en toe een mooi meer. In de buurt van Jaffna zie je talloze gebouwen nog zwaar beschadigd van de burgeroorlog . Onbewoonbaar geworden. Maar zijn wel het symbol van de hevige strijd tussen leger en Tamil Tigers, die de strijd begonnen zijn omdat zij zich gediscrimineerd voelen tenopzichte van het zuiden . De strijd heeft ruim 20 jaar geduurd en duizenden zijn hier bij gesneuveld en het land bijna bankroet . In 2009 is de vrede getekend en sinds een aantal jaren weer veilig om te reizen. De volgende Keer het vervolg van de reis en verblijf in Jaffna, lieve groet Cor

Geniet nu even lekker van weer en goed werk aks vrijwilliger te hebben geleverd
Topper ben je Gr x
Cor, nog heerlijk genieten daar.
Lieve groetjes,
Hanna
Fijne weken nog.
ga nu maar lekker genieten vakantie houden ,we wensen je nog fijn tijd daar ,kijk uit naar je volgend verhaal ,gr Arie en Anneke
Dus verwarming aan en extra sokken, haha. Veel liefs.